Tuesday, January 18, 2011

iCOOL 3D Posters

Beatles 3D Poster iCOOL


3D LENTICULAR POSTERS  here some links  on 3d Lenticular Posters

Wat is 3D Lenticulair drukwerk ? dit is de engels benaming voor dit soort posters. Bij iCool hebben ze het echter over ‘lenticulair drukwerk voor een 3D ervaring’  met het 3D-effect ziet de toeschouwer diepte in de lenticulair. De sterkte van het effect is afhankelijk van het gekozen formaat, lenstype en onderwerp. Er wordt onderscheid gemaakt tussen Coulissen-3D (platte objecten verdeeld in de ruimte, als in een kijkdoos) en Plastisch-3D (objecten met volume verdeeld in de ruimte, als in de werkelijkheid). Coulissen-3D is voordeliger dan Plastisch-3D.


Wissel/flip-effect: Met het wissel- of flip-effect kunnen met 2 of 3 frames verschillende toestanden van een onderwerp getoond worden. Bijvoorbeeld: open/dicht, leeg/vol, voor/na, enz.


Animatie/movie-effect: Met het animatie- of movie-effect kan een kort filmfragment getoond worden. Bijvoorbeeld een speciale beweging of handeling.


Zoom/morf-effect: Het zoom- en morf-effect zijn bijzondere vormen van het animatie/movie-effect. Het zoom-effect suggereert een beweging van de toeschouwer af en naar de toeschouwer toe. Het morf-effect toont de verandering van een onderwerp. Bijvoorbeeld een bloem die open gaat.


Bij drukwerk lenticulairen wordt het lenticulaire beeld op de achterzijde van het lenticulaire folie gedrukt. Daarna wordt de achterzijde voorzien van witte inkt en eventueel gecacheerd op papier of karton. De achterzijde kan ook bedrukt worden.


Het gebruikelijke lenzenmateriaal is gemaakt van APET en heeft 70 lenzen per inch. Er zijn 3 lensvormen voor de verschillende effecten.
Formaten varieren van een paar vierkante centimeters (creditcard, flippo) tot enkele vierkante decimeters (mini poster, top-card). Het maximale formaat is 50x70 cm. Lenticulair drukwerk kan gerild en gestanst worden.   Bron iCool



Sunday, January 16, 2011

Photoshop Contest

Blogspot submarine diver duiker animated gif

There are different photoshop contest sites on the Internet  Freakingnews in a previous post , but there is also Fark FPC LEADERBOARD  a great site more links to more of this , Active Photoshop Contests , Worth1000


Bovenstaande links zijn verwijzingen naar een aantal Photoshop sites